Meer resultaten voor houtstof

   
   
 
houtstof
Houtstof Alles over MDF.
Bij het bewerken van hout en plaatmateriaal komt houtstof vrij. Houtstof kan irriterend werken op slijmvliezen ogen en huid. Allergie voor bepaalde houtsoorten komt ook voor. Sinds 1998 wordt stof van hardhout zelfs al aangemerkt als kankerverwekkend. Recente onderzoeken onder andere van TNO wijzen uit dat het inademen van kleine hoeveelheden hardhoutstof al zeer schadelijk kan zijn. Het is zelfs net zo schadelijk voor de gezondheid als asbest. Van zachthoutstof wordt inmiddels ook aangenomen dat het kankerverwekkend is. Stofvrij werken is dus zeer belangrijk!
Neuskanker door houtstof Beroepsziekten.nl.
Om te bepalen of er sprake is van een beroepsziekte kan de bedrijfsarts gebruik maken van de NCvB registratierichtlijn Kanker van neus of bijholten G012 Longafwijkingen door houtstof inclusief door houtstof veroorzaakte kanker van de bovenste luchtwegen. Tumoren van de binnenkant van de neus of de neusbijholtes zijn zeldzaam minder dan 100 gevallen per jaar in Nederland. Bij naar schatting 30 procent hiervan is sprake van een beroepsziekte door houtstof. Risicoberoepen zijn machinaal houtbewerker interieur/mallenbouwer medewerker afmontage en productiepersoneel in de houthandel meubelindustrie en timmerfabrieken timmerman in de bouw.
Houtstof verwerking Home.
Daarom richt het bedrijf zich voornamelijk op de verwerking van hout-bijproducten tot biomassa met hoge toegevoegde waarde. De grondstoffen zijn afkomstig uit de eerste en tweede verwerking A-hout en uit de recyclage AB-hout. Dit materiaal wordt eerst voorgebroken binnen de Shanks-groep of bij bevoorrechte partners. Dan gaat het naar onze productiesites in Wielsbeke en Bree voor verdere verwerking. U kunt bij ons ook biomassaproducten laten produceren volgens bepaalde specificaties soort grondstof vastgelegde granulometrie bepaald vochtgehalte.
Houtstof.
Kom op tegen Kanker. j Wat is kanker? Kanker voorkomen en vroeg opsporen Kanker voorkomen Straling en schadelijke stoffen Houtstof. Langdurige blootstelling aan houtstof kan kanker veroorzaken in de neusholten of in de neusbijholten de sinussen. Aan al wie gedurende lange tijd in contact komen met houtstof schrijnwerkers houtbewerkers meubelmakers wordt daarom aangeraden om zich preventief te beschermen. Meer dan drie vierde van de neusholtekankers en neusbijholtekankers komt voor bij mensen uit de houtsector. Het aantal gevallen zou in deze beroepscategorie tot 1000 keer hoger liggen dan in de algemene bevolking.
Houtstof Onderwerp Arboportaal.
U bevindt zich hier Home Alle onderwerpen Houtstof. Deze hoofdrubriek bevat 1 rubrieken. Houtstof ontstaat bij het verwerken of bewerken van hout. Blootstelling aan houtstof kan een risico voor de gezondheid vormen. Wat is het risico? Stof van hardhout is sinds 1998 in Nederland en Europa geclassificeerd als een kankerverwekkende stof. Voorbeelden van hardhout zijn beuken eiken kersen noten mahonie meranti en teak. Veel houtsoorten bevatten stoffen die irriterend zijn voor huid ogen en slijmvliezen. Sommige houtsoorten zorgen voor huiduitslag en/of eczeem zoals grenen meranti merbau en iroko. Bij een aantal houtsoorten zoals padoek en wengé kunnen splinters voor flinke ontstekingen zorgen.
Houtstof.
Overzicht locaties en openingstijden. Bouwstoffen Grond en Sloopwerken. Bedrijven Recycling Houtrecycling Houtstof. Fijne houtfractie voor toepassing in de opwekking van energie en warmte.

Contacteer ons